Begin 2019 nam ik een radicaal besluit wat niet alleen de rest van het jaar, maar direct mijn hele leven veranderde.

Ik besloot om mij in te zetten voor mijn missie: met mijn ervaring plantaardig eten de norm maken.

Over land naar India, waar was ik aan begonnen...

Eind 2018 was ik 33 en ruim een jaar commercieel manager, verantwoordelijk voor een team van vijf mensen en 80 miljoen euro inkoopwaarde. Een rol waar ik al bijna 10 jaar naar toe aan het werken was. Telkens maakte ik een mooie stap.

Ik won met mijn collega’s drie Indistributietrofeeën op rij, een prijs waarbij supermarktketens stemmen welke leveranciers het beste presteren in de samenwerking.

Toch klopte er iets niet. De baan maakte mij niet gelukkig. Ik had het gevoel alsof ik continu de kartrekker was en mijn ambities op het gebied van duurzaamheid niet werden gedeeld, denk aan het verduurzamen van de kip (die kwam uit Brazilie) en meer focus op plantaardige producten in het assortiment.

Daarnaast was ik in de rol die ik daarvoor had, meer bezig met groeien met een klant, in plaats van in veel vergaderingen zitten. Ik had voor mijzelf nu ook wel bewezen dat het mogelijk was om als jonge vrouw goed carrière te maken, dus ook dat doel was bereikt.

Ik nam een radicaal besluit: ik nam ontslag en ging met mijn vriend op wereldreis. Een reis over land naar India, door landen als Iran en Pakistan.

Over GreenUp Consulting

Om verandering teweeg te brengen, neem ik regelmatig een bold move.

Toen ik besloot dat ik Bedrijfskunde wilde studeren was Groningen het verste weg: dan moest ik wel op kamers en een leven daar opbouwen. Dit is iets wat ik in het leven vaker doe: mijzelf in een positie zetten waardoor ik wel een grote verandering moet laten gebeuren.

20180516091312
Suspension bridge - Passu, Pakistan

Zo ging het ook met de wereldreis. Eerst had ik geregeld dat ik voor vijf maanden met onbetaald verlof mocht. Maar toch bekroop me ineens het gevoel: ‘moet ik dat wel doen’?

Dan kom ik over vijf maanden weer in dezelfde rol. Wat ik toen gedaan heb, is de risico’s inschatten. Ik maakte een berekening hoeveel maanden ik na terugkomst werkloos zou kunnen zijn. Aangezien ik ging backpacken, kon ik het wel even uitzingen. Dus ik besloot: ik neem ontslag! Wat een vrijheid! Er zijn meer mensen die hun baan opzeggen en op wereldreis gaan, maar er zijn weinig mensen die over land vertrekken naar India. Om daar te komen, reisde ik o.a. door Pakistan. Veel mensen zeiden: Pakistan is toch heel gevaarlijk? Dat dacht ik eigenlijk ook. Maar ik houd ervan om onderzoek te doen en dit is ook een van mijn sterke punten. Ik stuitte op de paar blogs en Facebook-groepen die er over reizen in Pakistan zijn en was overtuigd dat dit prima kon. En dat bleek uiteindelijk ook zo te zijn. Ik ben enorm dankbaar dat ik naar mijn eigen gevoel heb geluisterd, tegen alle adviezen in. En voor alle prachtige ontmoetingen in de trein en tijdens het liften. Gelukkig ben ik eigenwijs.

Toen ik op een berg zat ik Pakistan voelde ik: ik wil als zelfstandige aan de slag en mijn kennis die ik in 12 jaar in de voedingsindustrie heb opgedaan, in gaan zetten voor mijn missie:

PLANTAARDIG ETEN DE NORM MAKEN

Zelf eet ik al vijf jaar plantaardig

Ik heb vroeger heel veel nare darmklachten gehad en veel bijholteontstekingen, wat bij de huisarts vaak werd afgedaan als stress en onregelmatig leven.

Tijdens een challenge vijf jaar geleden ben ik vijf weken vegan gaan eten en ik voelde mij veel fitter.

Ik ben mij daarna ook gaan verdiepen in andere redenen waarom mensen vegetarisch of vegan gaan eten, ik had hier nog nooit echt van gehoord.

Toen ik de documentaire Cowspiracy zag, ging de knop voor mij om: ik ging plantaardig eten.

Door de reis in Iran en Pakistan ben ik mij (nog) meer zorgen gaan maken over de voedsel- en watervoorzieningen in de wereld. Dit gaf mij dus het laatste zetje om mij iedere dag voor mijn missie in te gaan zetten.

Ik geloof in een wereld waarin plantaardig eten de norm is. Dit heeft vier redenen:

Ik wil aan zo´n wereld bijdragen door de werkervaring die ik in al die jaren heb opgedaan in de voedingsindustrie en mijn jarenlange ervaring als consument die plantaardig ging eten.

In al die jaren heb ik bij veel bedrijven gewerkt, van Nestlé en Dr. Oetker tot Hessing, een grote producent in private label salades, sla en andere gemaksgroenten. Mijn toegevoegde waarde zit in dat ik:

Daarom ga ik nu samen met bedrijven ervoor zorgen dat plantaardig eten de norm wordt door het aanbod in supermarkten te gaan vergroten.

Het is daarbij van belang dat bedrijven met plantaardige producten, met het beste verhaal naar voren treden. En dat het product vooral ook op de schappen blijft! Daar ligt mijn kracht.

Ik ben een enorm gedreven persoon. Als ik een doel voor ogen heb, ga ik daar volledig voor. Als een klant zei: we zijn niet innovatief genoeg, dan zorgde ik ervoor dat we uiteindelijk na allerlei rondes, met 50 nieuwe producten in een jaar kwamen. Waarvan een aantal nog steeds enorm goed verkopen. Is Pakistan niet veilig genoeg? Dat zoek ik dan altijd zelf eerst wel even uit.

Daarnaast ben ik authentiek, mensen kunnen op mij bouwen en weten altijd wat ze aan mij hebben. Bovendien is afspraak bij mij afspraak. En als de boel in de soep dreigt te lopen, geef ik dat tijdig aan zodat er prioriteiten gesteld kunnen worden.

Nog wat leuke weetjes over mij:

Vegan high tea bij Koffie ende Koeck
Vegan high tea - Koffie ende Koeck, Amsterdam

En nu ben ik benieuwd naar jou!

Wat drijft jou? Waarom wil je met een plantaardig product op de markt komen? Welke redenen heb je ervoor?

Ik werk graag met gedreven mensen. Wellicht wil je graag met een plantaardig product starten omdat je gelooft dat hier een markt voor is (en dat klopt!). Of wil je graag de wereld beter maken. Waarschijnlijk is het zelfs een combinatie hiervan.

Tegen welke vragen loop je aan? Welke informatie mis je?

Stuur me een bericht, en dan kunnen we altijd even kennismaken.

Laat me het weten door onderstaande in te vullen of te mailen op info@greenupconsulting.nl.

Meer weten over de mogelijkheden?

Scroll naar top

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close